Aruba

Het weer en klimaat in Aruba

Aruba heeft een zeer warm en tropisch klimaat, met warme temperaturen het hele jaar door. Het is er meestal vol zonneschijn en de regen komt zelden voor. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 °C en 33 °C en er zijn weinig temperaturen die lager dan 21°C of hoger dan 35°C worden. Deeltjes in Aruba’s lucht variëren, maar er wordt gezegd dat de kustomgeving heeft de meeste luchtvervuiling. Voor de meeste buitenactiviteiten, reizigers moeten een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème om zich te beschermen tegen de intense zon. De nachten zijn meestal warm en aangenaam met lage temperaturen die vaak in het gebied van 25-27 °C. Er is weinig neerslag in Aruba, met het grootste deel van de neerslag die optreedt tussen de maanden maart en mei en daarna in oktober en november. Dit is het seizoen van regenachtig weer, hoewel het er nog steeds veel warm en zonnig is.

Aruba heeft warm en zonnig weer met milde seizoenen. Hoewel het meestal warm en zonnig is, valt er gedurende het jaar regen. Het grootste deel van de jaarlijkse neerslag komt tussen maart en mei, evenals in oktober en november. Dit is het seizoen van regenachtig weer, maar het is er nog steeds warm en zonnig. De lucht- en watertemperaturen variëren weinig gedurende het jaar, wat betekent dat het weer en klimaat het hele jaar door gunstig is voor toeristen. Hoewel er weinig extreme weersomstandigheden worden ervaren, kan de noordoostelijke passaatwind de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtcirculatie verhogen. Het is verstandig om water en zonnebrandcrème mee te nemen om je lichaam te beschermen.

In Aruba is het weer en klimaat het hele jaar door warm, met een gemiddelde temperatuur van 28 ° C. Het is een tropisch klimaat, met twee seizoenen: een droge en een regenachtige. De droge seizoen loopt meestal van januari tot oktober, wanneer de luchtvochtigheid relatief laag is. De noordoostelijke passaatwinden kunnen de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie verhogen en voor warme, vochtige lucht zorgen. Het is verstandig om juiste kleding mee te nemen en water en zonnebrandcrème bij je te hebben om je lichaam te beschermen tegen de zon en warme temperaturen. De beste tijd om de eilanden te bezoeken is tussen december en april. In de zomer wordt het in Aruba vaak heet met temperaturen die de 32 ° C naderen. In de winter kunnen temperaturen zo laag zijn als 24 ° C.

You may also like...