Geen categorie

5 hotspots van Aruba

Aruba is een eiland in het Caribische gebied en een populaire bestemming voor veel Nederlanders. Ook voor jongeren biedt het eiland het gehele jaar door voldoende vertier! Naast de prachtige stranden en het heerlijke klimaat, is Aruba dan ook een echt uitgaansland. Leer het uitgaansleven iets beter kennen en bezoek in elk geval de volgende 5 hotspots van Aruba !

Charlie’s bar is de populairste uitgaansplek

Voor het eerst op Aruba? Als je eenmaal hebt ingecheckt in je hotel en de spullen hebt uitgepakt, dan neem je natuurlijk allereerst een duik in de zee en kom je op het strand bij van de reis. Nadat je de omgeving hebt verkend, eet je ergens een hapje om vervolgens de avond door te brengen in Charlie’s bar. Dit is bij uitstek dé populairste uitgaansplek van het eiland! Charlie’s bar is gelegen in San Nicolas. Leuk weetje: Dit is de oudste bar van het eiland.

Casino’s

Ben je een geboren winnaar of is de keer dat je iets hebt gewonnen maar op een hand te tellen? Wij willen jou zeker niet overtuigen en al helemaal niet aansporen om te gokken, maar mocht je wel van een gokje op zijn tijd houden, dan kun je daar op Aruba je hart aan ophalen. Voor zowel ervaren als minder ervaren gokkers zijn er verschillende gokpaleizen. Daarvoor moet je bij ‘One Happy Island’ zijn.

Theater Cas di Cultura

In Oranjestad kan je het Cas di Cultura bezoeken. Dit is een theater die elke avond geopend is.

Visliefhebber? Ga uit eten bij The Flying Fishbone

De traditionele Arubaanse keuken bestaat hoofdzakelijk uit visgerechten. Proef van het echte Arubaanse leven en reserveer een tafel bij The Flying Fishbone. De echte visliefhebbers komen hier aan hun trekken! Tevens is dit restaurant gevestigd op een toplocatie met een fantastisch uitzicht.

Confessions voor een low budget uitgaansavond

Studenten en jongeren opgelet: Uitgaan op Aruba is redelijk aan de dure kant, maar goedkoop uitgaan op dit eiland is zeker mogelijk! Ga daarvoor naar Oranjestad en ga uit in discotheek Confessions. In deze discotheek worden allerlei dance-feesten georganiseerd en vooral in het weekend is het er een drukte van belang. Het zijn vooral jongeren die naar Confessions toegaan. Is de drukte niet zo aan jou besteed? Neem dan eens een kijkje bij de Blue Martini Bar. Hier schenken ze heerlijke drankjes en draaien ze achtergrondmuziek waar je heerlijk op kunt chillen.

Uitgaan en vervoer op Aruba

Aruba is met een oppervlakte van +/- 180 km² een klein eiland. Je kunt de grootte ervan vergelijken met het Nederlandse eiland Texel. Maar dat betekent niet dat alle uitgaansgelegenheden makkelijk te bereiken zijn. De meeste strandtentjes, barretjes en danscafés bevinden zich aan de noordwestelijke kant van Aruba, en dan vooral tussen het noordelijk gelegen California Lighthouse en Oranjestad in. Zit je aan de oostelijke kant van het eiland, dan is die afstand lopend niet op een fatsoenlijke manier te overbruggen. Tenzij je van een urenlange wandeltocht houdt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om snel en veilig aan te komen op de plek van de bestemming. Het vervoer op het eiland is prima geregeld.

Kroegentocht met de Aruba Party bus

5 hotspots van Aruba

Schrijf je in voor een prachtige rondrit over Aruba en stap in één van de Party bussen. De chauffeur is ook direct jouw gids. Hij brengt jullie naar de gezelligste en leukste bars en strandtentjes en uiteraard word je ook weer veilig thuisgebracht. Tijdens de rit in de Party bus geniet je van lekkere drankjes en Arubaanse muziek.

Of neem de taxi

Maar de meeste eenvoudige manier om overal heen te gaan op Aruba is toch met de taxi. Er rijden op het eiland voldoende taxi’s. Je kunt deze gewoon op straat aanhouden. Het is belangrijk om te weten dat de taxi’s niet op meters rijden maar dat de prijs bepaald wordt op basis van zonegebieden. De overheid heeft dit zo ingesteld. Ook is het handig om te weten dat de prijs niet per persoon is maar per taxi(rit). Probeer daarom altijd met minimaal 4 personen een taxi te regelen. Anders ben je heel duur uit. Op officiële feestdagen betaal je een toeslag.

You may also like...