Geen categorie

Charlie’s bar

Charlie’s bar is dé place to be in San Nicolas

Ruige zeelieden, prostituees, immigranten, arbeiders en zelfs walvisvaarders… Charlie’s Bar was vanaf de opening in 1941 al een café waar je mensen van diverse pluimage tegenkwam. Het was hét café van Aruba en dat is het nog steeds! Deze uitgaansplek doet denken aan lang vervlogen tijden. Het café in San Nicolas staat op de plek van de vroegere olieraffinaderij. Deze is trouwens nog niet zo lang geleden afgebroken…

Historie Charlie’s Bar

Charlie’s Bar werd alweer zeventig jaar geleden geopend door Charlie Brouns en zijn vrouw. De Rotterdammers vertrokken in 1941 uit Nederland en openden deze bar. Op dit moment staat alweer de derde generatie ‘Brouns’ aan het roer. In deze beroemde bar kun je goed zien dat Aruba en Nederland als landen met elkaar verstrengelt zijn. Je hoeft maar één blik te werpen op de inrichting en je begrijpt wat we bedoelen. Nederlandse en Arubaanse versiersels en bijzondere spullen hangen zij aan zij aan de muren. Deze bar is dan ook een museumstuk op zich. Al kom je er 10 keer in één week, je zult je geen moment vervelen. De eigenaar is erg vriendelijk en het café heeft wel iets weg van een grote, gezellige huiskamer.

Fotogenieke bar op ArubaCharlie's bar

Charlie’s Bar heeft een geweldige aantrekkingskracht op toeristen. Zo gek is dat niet. Vrijwel iedere blog over Aruba of reissite geeft deze historische bar een eervolle vermelding. Eenmaal in Charlie’s Bar krijg je vanzelf de neiging om je fotocamera erbij te pakken. Er is gewoon zoveel te zien! De barman stelt het op prijs als je iets van jezelf achterlaat in het café. Dit kan een kettinkje zijn, een foto of een ander persoonlijke item. Misschien krijgt het een plekje tussen zijn collectie!

Menukaart: Wat staat er op het menu?

Bij Charlie’s Bar neem je natuurlijk een duik in het verleden en daar past een goed glas bier wel bij. Maar je kunt hier genieten van nog meer andere drankjes. De menukaart van deze bar is eenvoudig maar biedt aan elk wat wils! Probeer bijvoorbeeld eens de hamburgers van het huis. Of een andere lekkere snack. Om het echte huiskamergevoel te ervaren, moet je hier gewoon een keer gegeten hebben.

San Nicolas

Volgens Charlie junior, de huidige eigenaar, is San Nicolas een stad die alle ingrediënten in zich heeft om uit te groeien tot dé uitgaansplaats van Aruba. Er is voldoende werkgelegenheid en de benodigde winkels zijn er aanwezig. San Nicolas is een tolerante stad. De inwoners zijn open minded en staan open voor veranderingen.

Review van een trouwe bezoeker van Charlie’s Bar

“Een super leuke plek! We komen regelmatig op Aruba en vereren Charlie’s Bar standaard met een bezoekje als we op doorreis zijn naar Baby Beach. Voor een toerist die de eerste keer op Aruba komt, kan het café wat lastiger te vinden zijn. Maar het is absoluut de moeite waard om Charlie’s Bar te bezoeken. Het bier is er altijd heerlijk koud. Vaak bestellen we er wat eten bij. We zijn bijvoorbeeld dol op Calamares. Dit is een traditioneel Arubaans gerecht dat bestaat uit gefrituurde pijlinktvis. Overigens worden de Calamares bij Charlie’s Bar niet gefrituurd. Ze worden namelijk gesauteerd in wijnsaus (met groenten). Bijzonder is dat het café in feite één groot museum is. Vrijwel iedere vierkante meter is bedekt met foto’s uit lang vervlogen tijden, schilderijen, snuisterijen en noem het maar op.

Adres Charlie’s bar op Aruba:

Zeppenfeldstraat 56 (Main Street), San Nicolas, tel. 584 5086

Openingstijden:

Maandag: 11:30 uur – 19:00 uur

Dinsdag: 11:30 uur – 19:00 uur

Woensdag: 11:30 uur – 19:00 uur

donderdag: 11:30 uur – 19:00 uur

Vrijdag: 11:30 uur – 19:00 uur

Zaterdag: 11:30 uur – 19:00 uur

Zondag: GESLOTEN

You may also like...