Geen categorie

Uit eten gaan op Aruba

Alles wat je moet weten over uit eten gaan op Aruba

Waar moet je perse eens gegeten hebben op Aruba en welke kleding trek je ‘s avonds aan? Hoe zit het met fooi en moet je van te voren reserveren of kan je overal zomaar aanschuiven? Op deze pagina delen we belangrijke informatie met jou zodat je straks alles weet over uit eten gaan op dit Caribische eiland.

Allerlei soorten eetgelegenhedenUit eten gaan op Aruba

Over heel het eiland verspreid kom je ze tegen: Luxe restaurants, Japanse en Italiaanse restaurants, gezellige beachclubs, knusse pizzatentjes, snackbars en zelfs een Nederlands pannenkoekenhuis… De Arubanen zijn dol op fastfood. Groenten op het eiland zijn dan ook duur. Toch heb je als toerist wat eetgelegenheden betreft volop keuze. Het is leuk om restaurants op het eiland te ontdekken! Eet je vandaag nog een lekker visje in een tentje nabij het strand (De Zeerover), dan zit je misschien morgenavond wel te genieten van een uitgebreid vismenu bij The Flying Fishbone en tafel je nog lang na met uitzicht op de ondergaande zon.

De 8 beste eetgelegenheden volgens vakantiegangers

• Overheerlijke appetizers bij Westdeck (scroll verder naar beneden voor meer informatie);
. Lekker dineren nabij het strand bij Passions on the Beach;
• Barefoot diner met uitzicht over de zee;
• Een goede bak koffie met taart bij Craft;
• Vegan BBQ (Oranjestad);
• Boca Prins. Gewoon overheerlijk eten;
• Eduardo’s Beach Shack, rijkelijk en gezond ontbijten met bijvoorbeeld een smoothiebowl of een gevulde ananas.

Last but not least Yemanja.

Uit eten gaan op Aruba

Meer dan voortreffelijk eet je in het restaurant Yemanja aan de Wilhelminastraat in Oranjestad. De chef /eigenaar Joyce is een Nederlandse vrouw die al sinds haar 14e een liefde heeft weggelegd voor koken. Nou wij kunnen u verzekeren, daar eet je niet 1 keer ,daar wil je elke avond wel naar toe.

Reserveren of niet?Uit eten gaan op Aruba

In Nederland is het heel gewoon om een avondje van te voren een tafel te reserveren bij jouw geliefde restaurant. Op Aruba raden we aan om altijd van te voren te reserveren. Het eiland is vrij klein en vooral tijdens de wat drukkere periodes zijn alle eetgelegenheden al snel vol. Met name in de avonden is het een drukte van belang. Heb je geen zin om van te voren te reserveren omdat je liever op de bonnefooi gaat? Dat is geen probleem, maar houd er rekening mee dat de kans groot is dat je dan ergens achteraf moet dineren. Sommige restaurants hebben overigens een wachtlijst van enkele maanden. Denk in dat geval aan restaurants zoals Carte Blanche Restaurant of Fred Restaurant.

Dress code

Natuurlijk probeer je je een beetje aan de plaatselijke dress codes te houden wanneer je uit eten gaat. Echter, overal op dit eiland kan je gewoon ‘s avonds uit eten gaan in de kleding waarin jij je goed voelt. De meeste mensen gaan dan ook casual gekleed. Maar met een deftiger outfit val je ook niet uit de toon.

Gratis water

Volgens reizigers die de afgelopen periode zijn afgereisd naar Aruba, schenken steeds meer restaurants gratis en onbeperkt water. Dat was tot voor kort vrij ongewoon voor Aruba.

Uit eten op Aruba met uitzicht op zee

Als je op Aruba bent, dan moet je natuurlijk dineren aan de zee. Ga daarvoor naar Passions on the Beach. ‘s Avonds diner je hier op het strand met het geluid van bulderende golven op de achtergrond. Het restaurant is zeer sfeervol aangekleed met fakkels, bloemen en goed gedekte tafels.

Romantisch uit eten bij The West Deck

Ben je op zoek naar een romantische eetgelegenheid op Aruba? Eén van de meest romantische restaurants is The West Deck. Hier eet je op een verlichte steiger! Samen met je partner beleef je gegarandeerd een fantastische avond. Dit restaurant serveert allerlei overheerlijke Tapas gerechten. Deze deel je natuurlijk met je vriend of vriendin. Je hebt de keuze uit zowel Arubaanse en Amerikaanse gerechten. De Arubaanse gerechten bestaan uit bijvoorbeeld Funchi, Conch fritters of Keeshi. Bijkomend voordeel: Je krijgt grote porties (bestel dus niet teveel!) en uit eten gaan bij The West Deck is niet duur vergeleken met andere restaurants. Reserveer op tijd een tafel. Want het kan er druk zijn. En anders is er altijd wel een plekje vrij in de tuin.

Hoe zit het met fooien?

Besef dat de mensen op het eiland het niet zo breed hebben. Zij zijn afhankelijk van het toerisme. Ga je uit eten? Geef dan minimaal 15% fooi. Het liefst nog iets meer. Met fooien worden de serveerders uitbetaald. Dit is dus als het ware gewoon bedieningsgeld. Betaal je minder dan 15% fooi? Dan wordt dit gezien als gierigheid en als een regelrechte belediging. Let op: Vaak wordt de fooi al aan de rekening toegevoegd. Je hoeft in dat geval dus geen fooi meer te betalen.

You may also like...