De mooiste trouwlocaties op Aruba
flower-achway-2574849_1280-min

Aruba is een eiland bij uitstek om te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige huwelijksceremonie op het strand, tegen een achtergrond van de ondergaande zon. Er is een ruime keuze aan resorts die speciale arrangementen hebben voor de mooiste dag van je leven. Ook zijn er op Aruba verschillende restaurants die prachtige aparte ruimtes hebben voor speciale gelegenheden die met gasten worden gevierd, zoals een huwelijk. Handig is om een huwelijksplanner, een ‘weddingplanner’, in te schakelen. Op Aruba kun je verschillende planners vinden, die vaak ook verbonden zijn aan een hotel of andere trouwlocatie. Zij kunnen je ook helpen met het regelen van alle benodigdheden en weten welke verplichte officiële documenten die moet overhandigen.

Romantische plekken om het jawoord te geven

Je kiest natuurlijk niet voor niets voor Aruba als plek om te trouwen. Het eiland op zich is al een beeldschone plek en biedt alles voor een romantische huwelijksdag: prachtige stranden, een intens blauwe zee, een tropische en ontspannen sfeer en kleurrijke omgeving. Maar wat zijn nu echt de ultiem romantische plekken om elkaar het jawoord te geven? Hieronder vind je een aantal tips. Let op: er is nog veel meer moois op het eiland te zien en dit lijstje is dan ook zeker niet volledig.

De vuurtorens van Aruba

Een vuurtoren als baken van licht. Een prachtig symbool om vlakbij in het huwelijksbootje te treden, natuurlijk. Op Aruba vind je meerdere vuurtorens, waarvan de California Lighthouse op het uiterste puntje van het eiland bij Arashi Beach er eentje is. De vuurtoren werd vernoemd dat naar de stoomboot ‘California’ die in 1891 vlakbij de vuurtoren op de klippen liep (en dus niet naar de Amerikaanse staat). De witte toren is ongeveer 30 meter hoog en doet wel een beetje denken aan een eenzame bruid die wacht op haar bruidegom.

Naast de California Lighthouse heb je ook nog het Fort Zoutman in Oranjestad. Hoewel dit niet echt een vuurtoren is, maar een fort, is het gebouw zeker een bezoekje waard als plek om de trouwfoto’s te laten maken. Het rood met witte gebouw werd in 1798 gebouwd door het Nederlandse leger en wordt wel gezien als het oudste gebouw op het eiland. Sinds 1983 huist er het historisch museum van Aruba in.

Romantische stranden

Het hele Caribische gebied staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden en Aruba is daar geen uitzondering op. Wil je een huwelijk aan het strand, dan heb je een ruime keuze in romantische stranden. Bijvoorbeeld Baby Beach, aan het zuidoostelijkste puntje van het eiland. Of Arashi Beach, waar ook de California Lighthouse aan te vinden is, helemaal aan de noordkant. Deze plek is ook een geweldige plek om te snorkelen, dus als je na de ceremonie je bruidskledij omwisselt voor zwemkleding, kun je met het hele gezelschap het water in! Over een bijzondere manier van je huwelijk in te luiden gesproken… De exotische duinen van Boca Prins vind je aan de noordoostkant van Aruba en op Andicuri heb je een geweldig uitzicht over het eiland.

Veel resorts die ook de mogelijkheid geven om als trouwlocatie te dienen, liggen vaak dicht bij een prachtig strand. Op die manier ben je er zeker van dat jij en en je gasten een prachtige en ongestoorde huwelijksvoltrekking beleven op het strand.

Seroe Jamanota voor een huwelijk in ‘hogere sferen’

Kies je liever niet voor een trouwerij op het strand, dan zijn er natuurlijk nog genoeg prachtige andere plekken op het eiland te vinden die voor een even bijzondere ervaring zullen zorgen. Bijvoorbeeld het hoogste punt van Aruba: de berg (‘seroe’) Jamanota, die 189 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Je kunt het hoogste puntje gemakkelijk bereiken met de auto en je trouwt met een spectaculair uitzicht over heel Aruba, omdat je het eiland vanaf de berg van alle kanten kunt bewonderen.

Het inschakelen van een huwelijksplanner

De meeste resorts hebben de beschikking over een huwelijksplanner, die je kunt inschakelen bij het organiseren van je huwelijk en bij het plannen van alles eromheen. Deze weddingplanners weten vaak als geen ander de beste hotspots voor mooie trouwfoto’s en geweldige locaties om je huwelijk te voltrekken als je dat toch liever buiten het resort doet. Zeker als je niet op het hele georganiseer dat bij een huwelijk in een ander land komt kijken, zit te wachten.

Een weddingplanner kan je veel regel- en uitzoekwerk uit handen nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ‘Dream Weddings Aruba’. Deze onafhankelijke weddingplanner (niet verbonden aan een resort of hotel) heeft ruim dertig jaar ervaring het plannen van huwelijken op Aruba en biedt verschillende pakketten aan, die ook allemaal op maat aangepast kunnen worden. Of je kunt kiezen voor ‘Yes I Do Aruba’ een andere planner die kan bogen op een ruime ervaring in het regelen van alles rondom een droomhuwelijk op een Caribische droomlocatie.