Geen categorie

De beste hotels op Aruba

Aruba is per uitstek een vakantie-eiland en je zult er dan ook genoeg hotels en resorts vinden waaruit je kunt kiezen. Maar wat past nu het best bij jouw wensen? En zijn er dingen waar je op moet letten? Welk hotel kies je als je een rustiger onderkomen wenst? En welk resort is geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen? Hieronder een overzicht met de beste en bekendste hotels en resorts van Aruba.

De beste resorts aan het strand

Wil je je vakantie op Aruba dicht aan het strand doorbrengen? Dan kun je kiezen uit een van de vele parken die aan het strand liggen. Hieronder vind je een selectie van resorts met een goede waardering die aan of heel dicht bij het strand liggen.

De beste hotels op ArubaDivi Aruba All Inclusive

Aan Druif Beach liggen een aantal resorts, waaronder Divi Aruba All Inclusive. Een van de zwembaden van het resort lijkt zo over te lopen in de Caribische zee en vanaf je balkon (elke kamer heeft de beschikking over een balkon met een zitje) kun je genieten van het prachtige uitzicht.

Het resort heeft in totaal vier zwembaden waar verschillende activiteiten worden georganiseerd (denk bijvoorbeeld aan volleybaltoernooitjes en aerobics in het water). Je kunt op het park gratis parkeren en er is gratis Wifi aanwezig. Je kunt ook gebruikmaken van de faciliteiten van het nabij gelegen Tamarijn Aruba resort. Ook is er een shuttlebus aanwezig. In tien minuutjes ben je in Oranjestad. Het resort is minder geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen, die kunnen beter terecht in het Tamarijn.

Tamarijn Aruba All Inclusive resort

Tamarijn Aruba All Inclusive resort ligt zoals gezegd vlakbij Divi Aruba resort aan Druif Beach. Heb je kinderen, dan is dit resort een goede keuze aangezien het een park is dat zich echt richt op gezinnen. Zo is er een ‘Kid’s Club’ die elke werkdag geopend is en een gameroom. De kinderen kunnen zich natuurlijk uitleven in het zwembad, maar er is ook een klimmuur en voor de sportievelingen beschikt het resort over een fitnesszaal en tennisbanen. Ook bij Tamarijn kun je gratis overal gebruikmaken van Wifi en parkeer je je huurauto zonder kosten op het terrein van het park. Zoals gezegd is dit resort echt ingericht op gezinnen met kinderen. Wil je een romantische en rustige (strand)vakantie? Dan is het nabijgelegen Divi Aruba Resort een betere keuze.

Bucuti & Tara Beach Resort

Ga je juist exclusief voor romantiek en rust, dan kun je het beste een kamer boeken bij het Bucuti & Tara Beach Resort. Dit resort is namelijk alleen voor volwassenen (‘adults only’; alleen voor achttien jaar en ouder). Het resort is kleiner (qua kameraantal) dan de andere twee parken en is gericht op stelletjes die een romantische strandvakantie willen. Het ligt aan het bekende Eagle Beach, ideaal voor zwemmen en snorkelen. Als je incheckt, staat er champagne voor je klaar. Een beter begin van je vakantie kun je je toch niet wensen? Naast zwembaden en bubbelbaden beschikt Bucuti & Tara ook over een schoonheidssalon en spa, waar je verschillende behandelingen kunt ondergaan en over een fitnessruimte die 24 uur per dag toegankelijk is. Autohuur kun je op het park zelf regelen, evenals het boeken van tours. Nog een ander belangrijk voordeel (en voor sommigen misschien een nadeel): het resort is compleet rookvrij.

De meest luxe resorts op het eiland

Wil je luxe? Dat kan. Naast het hierboven al genoemde Bucuti & Tara Beach Resort, dat ook een hoge notering heeft in het lijstje van meest luxueuze resorts op Aruba, kun je ook terecht in het Ritz-Carlton. Deze Amerikaanse hotelketen staat sowieso al garant voor luxe en kwaliteit en op het resort op Aruba is dat niet anders. Je kunt per Segway naar het strand en met de Ritual Coffee Culture is er binnen het hotel een van de beste koffiebarretjes op het eiland te vinden. Waar de Ritz op Aruba pas echt om bekend staat? Om de schoonheidssalon en spa, die zich kan meten met de top van de wereld.

In een adem met het Ritz-Carlton kan het Hilton Aruba Caribbean Resort worden genoemd. Ook deze Amerikaanse keten van luxe hotels heeft met de onlangs verbouwde vestiging (het hotel werd in 1959 gebouwd) op Aruba een wereldklasse hotel neergezet. De service en de aankleding is wat je van ‘Het Hilton’ mag verwachten.

Renaissance ArubaDe beste hotels op Aruba

Een ander resort dat niet in het lijstje van ‘meest luxe resorts op Aruba’ mag ontbreken, is het Renaissance Aruba. Dit hotel ligt niet (direct) aan het strand – al word je op het Caribische eiland natuurlijk omringd door stranden en Caribische zee – maar vind je in Oranjestad. Wil je dus de bruisende stad op het eiland in zijn volle glorie meemaken, dan kun je dit prima doen vanuit de Renaissance. Leuk detail van dit resort is dat het de beschikking heeft over een privé-eilandje. Wil je je dus op een bepaald moment toch even aan de hectiek van het bruisende Oranjestad onttrekken, dan kun je je terugtrekken op het eilandje.

 

De beste hotels op Aruba

Amsterdam Manor Appartement

Recht tegenover Eagle Beach vind je Amsterdam Manor.

Amsterdam Manor Beach Resort voelt alsof je thuis bent. En met zo’n uitzicht over het turquoise blauwe water van Eagle Beach is het geen wonder dat veel logees uit Nederland hier terugkomen. Uniek, die vrolijke Caribische kleuren en Oudhollandse bouwstijl met Nederlandse benamingen. Elke dag vieren ze Happy Hour in de Beach bar. Bestel een tropische longdrink – inbegrepen als je voor All Inclusive kiest – en relax onder de palapa’s. Filmavond op het strand en daarna heerlijk slapen in het appartement. Dat appartement is luxe en ruim van opzet waar echt aan alles is gedacht. Thuis heb je vaak minder. Zelfs de kaasschaaf ligt in de keukenla! Vakantie vieren in het Amsterdam Manor is 100% waar voor je geld .Dat kunnen wij u uit eigen ervaring verzekeren

 

Met TUI fly comfortabel en goedkoper naar Aruba 

 

 

You may also like...