Ontdek Aruba met het hele gezin
Depositphotos_11011578_l-2015-min

Aruba is niet alleen een vrolijk eiland en een kleurrijk eiland met vriendelijke inwoners die wel gewend zijn aan de vele toeristen die jaarlijks voet aan wal zetten, het is ook nog eens een aardig kindvriendelijk eiland. Voor zowel gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met oudere kinderen en pubers zijn er genoeg leuke dingen te doen en te beleven. Een aantal resorts op het eiland zijn ook nog eens totaal gericht op kinderen en draaien dagelijks een indrukwekkend animatieprogramma. Redenen genoeg dus om van je trip naar Aruba een echte gezinsvakantie aan de Caribische zee te maken.

Op reis met kleine kinderen

Kies je ervoor om met kleine kinderen naar Aruba te vliegen, zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Het is een lange vlucht en als je aankomt, heb je te kampen met tijdsverschil. Kinderen kunnen net zo goed als volwassen enigszins ‘gejetlagd’ zijn na de reis. Een tip is om, als je in het vliegtuig zit, al direct te leven naar de tijd van het land van bestemming. Zorg daarnaast voor voldoende afleiding voor de kinderen en, als het lukt, pak je in je handbagage een paar kleine cadeautjes die je op afgesproken tijden (bijvoorbeeld na een slaapje of na een aantal uren vliegen) aan je kind geeft.

Poedermelk voor baby’s mag je gewoon meenemen in het vliegtuig. Het is handig om wat extra poeder mee te nemen, mocht je baby bijvoorbeeld toch niet willen eten en wil je de fles in het vliegtuig niet langer dan noodzakelijk bewaren. Of, in het meest vervelende geval, krijg je te maken met vertraging, waardoor een extra voeding ineens wel heel erg handig is. Eenmaal ter plaatse zorg je voor voldoende beschutting en schaduw voor je kleintje. Een zonnehoedje of petje en speciale UV-zwemkleding mogen eigenlijk niet ontbreken in de (strand)tas.

Leuk voor het hele gezin

Als je dan eenmaal voet op Arubaanse grond hebt gezet en voldoende bent uitgerust, dan begint de vakantiepret pas echt. Het is leuk om met kinderen het eiland op verschillende manieren te verkennen, bijvoorbeeld door middel van een speciale busreis over het eiland, per fiets of lopend. Het kan ook een goed idee zijn om zelf een auto te huren. Bij de meeste resorts kun je ter plekke een auto, inclusief kinderzitjes, huren.

Mi Dushi

Een leuk gezinsuitje met wat oudere kinderen (vanaf zes jaar) is een tochtje op de ‘Mi Dushi’ (wat in het Papiamento zoveel betekent als ‘mijn schatje’). Deze catamaran bergt zo’n zeventig opvarenden en brengt je onder het genot van een hapje en een drankje naar de mooiste plekjes om te snorkelen en te genieten van het leven in de Caribische zee. Kinderen moeten minimaal zes jaar oud zijn om mee te mogen varen en het verdient de aanbeveling om kinderen alleen mee te nemen als ze toch minimaal een maar veel liever twee zwemdiploma’s hebben. Voor kinderen onder de twaalf jaar krijg je korting op een toegangskaartje.

Baby Beach

Als je op vakantie bent met echte kleintjes, dan kun je goed vertoeven op het bekende Baby Beach. Doordat dit strand heel lang doorloopt en pas veel verderop het water dieper wordt, kun je je kleintjes met een gerust(er) hart op het strand laten rondrennen. Natuurlijk altijd onder toezicht. Laat de kinderen zelf de Caribische zee ervaren en bekijk welke dingen je op het strand vindt en welke beestjes en vissen er in de zee leven. Als ze dit leuk vinden, kun je je gezin (met kinderen vanaf vier jaar) meenemen op de Atlantis duikboot.

Deze duikboot vaart via DePalmtours onder de zeespiegel van de Caribische zee en neemt je mee naar de wonderlijke wereld onder het water. Geniet van de wonderlijke wereld onder het water en bekijk wrakken, riffen en de vele verschillende gekleurde vissen en andere zeedieren die leven rondom de eilanden in het Caribische gebied. De Atlantis vertrekt vanaf het Atlantis vertrekpunt in Oranjestad. Dit vertrekpunt vind je tegenover het Renaissance Resort.

Leuk voor tieners: op de fiets het eiland over

Aangezien Aruba niet heel heuvelachtig is en ook qua afstanden goed is te behappen, is het leuk om het eiland eens per fiets te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld over de boulevard van Eagle Beach fietsen en genieten van het uitzicht. Er zijn een aantal fietsverhuurbedrijven op het eiland en bij sommige resorts is het ook mogelijk om een fiets te huren. Heb je niet zo veel in het fietsen zelf, wat natuurlijk bij de Arubaanse temperaturen een behoorlijke inspanning kan opleveren, dan kun je er ook voor kiezen om aan een georganiseerde tour met e-bikes mee te doen.

De e-bikes van de organisatie ‘Solobike’ werken heel slim op zonne-energie. Solobike organiseert fietstochten naar de belangrijkste toeristische trekpleisters zoals de California vuurtoren, het kapelletje in Alto Vista en naar de stranden van Arashi, Boca Cataline en Eagle Beach. Je kunt met Solobike ook door Arikok natuurpark fietsen en zo het park op een wel heel bijzondere manier bleven. De organisatie zorgt voor de fietsen, veiligheidsvesten en een helm. De gidsen spreken Nederlands en Engels. Solobike vind je tussen Hadicurari Beach En Palm Beach in.