Aruba

Munteenheid en betalen op Aruba

In Aruba is de officiële munteenheid de Arubaanse florin (AWG). De florin wordt meestal afgekort met ‘Afl.’ De florin wordt meestal uitgedrukt in verdelingen van 5 of 10. Er zijn verschillende manieren om te betalen in Aruba, waaronder contant geld, bankpassen, creditcards, contante cheques en sommige lokale, informele betaalsystemen. Creditcards en debitcards worden steeds meer geaccepteerd in Aruba, maar u moet verwachten dat een kleine vergoeding wordt toegepast bij het gebruik hiervan. Bankpassen worden ook geaccepteerd en ten minste één bank in Aruba accepteert contante cheques. Als u ervoor kiest om contant geld te gebruiken, zorg er dan voor dat u kleinere coupures bij u heeft. Veel bedrijven en winkels accepteren alleen coupures van 20 of minder. Wees voorzichtig als u contant geld gebruikt en bewaar het op veilige plaatsen. Sommige lokale, informele betaalsystemen kunnen worden gebruikt, maar deze betaalmethoden worden meestal alleen gebruikt door de lokale bevolking. Wees voorzichtig als je deze betaalsystemen gebruikt en krijg altijd een kwitantie.

Hoewel er vele betaalmethoden op Aruba zijn, is de meest populaire vorm van betaling en munteenheid de Arubaanse florin. De officiële munteenheid is de Arubaanse florin (AWG). Als u vanuit het buitenland naar Aruba reist, wordt u geadviseerd om buitenlandse valuta (bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar) om te ruilen voor de officiële munteenheid van het land. U kunt uw buitenlandse valuta ook in sommige restaurants, hotels en gespecialiseerde wisselkantoren omwisselen tegen Arubaanse florins. Er zijn ook enkele locaties waar u uw creditcard of pinpas kunt gebruiken om artikelen te kopen.

Er zijn enkele andere betaalsystemen die worden gebruikt door de lokale bevolking. Deze betalingsmogelijkheden zijn onder meer: leningen met lage rente, verzekerings- en spaarproducten en beleggingsproducten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als u deze betaalsystemen gebruikt en altijd om een kwitantie te vragen.

In sommige gevallen accepteren sommige winkels ook contante betalingen in andere valuta, maar sommige kunnen kleine handelskosten in rekening brengen. U kunt ook een bank of ATM op Aruba vinden, waar u geld kunt opnemen met uw buitenlandse bankpas.

Aruba heeft sinds 1986 de Arubaanse gulden (AWG) als officiële munteenheid. De Arubaanse gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. 1 AWG is ongeveer 1,77 USD. Hoewel veel plaatsen die creditcards accepteren, contante betalingen in andere valuta in Aruba aanvaardbaar zijn, kunnen sommige plaatsen kleine handelskosten in rekening brengen.

Als u geld op Aruba wilt opnemen, kunt u een bank of ATM op Aruba vinden. De meeste ATM’s op Aruba accepteren buitenlandse bankpassen. Banken accepteren meestal Visa, MasterCard, American Express en andere internationale betaalkaarten. U kunt ook kleine bedragen aan contant geld opnemen met uw buitenlandse kaart. Contant geld wordt handmatig verwerkt, dus het kan wat tijd kosten.

You may also like...