Aruba Blog

Monumentenfonds Aruba

Monumentenfonds Aruba is een initiatief van de overheid van Aruba om te helpen bij het beschermen, behouden en herstellen van monumenten in Aruba. Het Fonds biedt financiële bijdragen aan eigenaars, beheerders en beheerinstellingen om monumenten te behouden.

Het Fonds biedt verschillende functies, waaronder:

  • • Financiering van archeologische onderzoeken, restauratie- en conserveringsprojecten, vooral voor gebouwen en andere monumenten;
  • • Programmeert en mogelijk maakt ondersteuning verkrijgbaar voor het behoud van Arubaanse monumenten in andere landen, zoals Afrika, waar Arubaanse culturele authenticiteit wordt bedreigd;
  • • Publiceer ook het jaarboek Monumentenzorg Aruba, een publicatie die speciaal is gericht op informatie over monumenten in Aruba;
  • • Ondersteunt educatieve en culturele activiteiten die gericht zijn op de behoud van Arubaanse monumenten;
  • • Organiseert jaarlijkse evenementen en tentoonstellingen met betrekking tot monumentenzorg in Aruba;
  • • Promoot en faciliteert samenwerking en versterking van de bestaande culturele instellingen in Aruba.

Het Monumentenfonds Aruba is een krachtig initiatief om Arubaanse monumenten te behouden, waardoor toekomstige generaties de schoonheid en erfgoed van Aruba kunnen blijven herinneren.

Opgericht in 2009

Het Monumentenfonds Aruba is opgericht in 2009 door de overheid van Aruba. Het doel is om gebouwen en andere historische monumenten in Aruba te identificeren, te beschermen, te behouden en ook op waardevolle en verantwoorde wijze te ontwikkelen. Het Monumentenfonds biedt verschillende functies, waaronder educatie, restauratie, ondersteuning voor onderhoudsprojecten, promotie van lokale kunst en cultuur, en het verstrekken van financiële steun aan particuliere eigenaren van monumenten.

Het Monumentenfonds heeft al veel verschillende monumenten uitgedragen en gerestaureerd, waaronder kerken, molens, forten, begraafplaatsen, voormalige koloniale stadspaleizen en andere historische gebouwen. Het Monumentenfonds Aruba is een van de belangrijkste actoren op het gebied van behoud van Arubaanse monumenten, en is betrokken geweest bij het behoud en teruggeven van Arubaanse erfgoed aan zijn inwoners.

Het monumentenfonds Aruba is opgericht met het doel om het culturele erfgoed van Aruba te bewaren en te beschermen en terug te geven aan de inwoners. Het fundamentele doel is om de identiteit en betekenis van Arubaanse monumenten te behouden. Het Monumentenfonds Aruba heeft ook als doel om onderwijsactiviteiten aan te bieden aan alle mensen die geïnteresseerd zijn in het behoud en gebruik van het historische erfgoed van Aruba.

Het Monumentenfonds Aruba biedt functies zoals projecten die de overheid steunt, herstel van monumenten, het promoten van de bewustwording en waardering voor het culturele erfgoed van Aruba, behoud van archeologische zitplaatsen en het helpen organiseren van tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan het behoud van Arubaanse monumenten. Ze werken ook samen met gemeenschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven en andere instanties om een platform te creëren voor educatie, discussie en bewustwording van het Arubaanse erfgoed.

klik hier om de website te bezoeken

You may also like...