Aruba Blog

5 beste duiklocaties van Aruba

Wat zijn de 5 beste duiklocaties van Aruba

Wie dagdroomt over Aruba, stelt zich wellicht een bruisend Caribisch eiland voor met wuivende palmbomen en blauwe kristalheldere wateren. Dit ‘Happy Island’, een oude kolonie van Nederland, lost die hoog gestelde verwachtingen in. Aruba wordt niet voor niets omschreven als het eiland van de glimlach. Het biedt niet alleen pittoreske uitzichten en hagelwitte stranden, maar herbergt ook enkele duiklocaties die je als één van de mooiste ter wereld mag bestempelen. Hieronder vijf tips om de onderwaterschatten van Aruba te ontdekken.

 

Tip 1: Antilla, het Duitse vrachtschip

Deze wereldvermaarde duiklocatie is een ware must voor alle duikliefhebbers die op zoek zijn naar een wrakduik. Dit vrachtschip uit Duitsland ligt aan haar bakboordzijde met de boeg tegenover het eiland. Deze mastodont werd in 1940 doelgericht uit wraak tot zinken gebracht, wanneer de Duitsers in Nederland binnenvielen. Het is 122 meter lang en één van de grootste wrakschepen in de Caraïben. Deze duik is overweldigend omdat de buik van het schip verschillende grote compartimenten telt. Vooral het middendeel van de boot is mooi om binnen te dringen omdat er explosieven werden geborgen die het schip deden zinken. De prachtige formaties van koralen zijn de thuishaven van tropische vissen. Het wrak ligt op tien minuten vaarafstand van het strand.

5 beste duiklocaties van Aruba

 

Tip 2: Pedernales, ideaal voor beginnende duikfotografen

Voor beginnende duikfotografen is dit de ideale locatie om de eerste onderwater foto’s te maken. Het wrak ligt slechts tien meter onder het wateroppervlak. Ook beginnende duikers komen hier ruimschoots aan hun trekken. De plaats ligt slechts 20 minuten van het eiland. Bepaalde delen van hutten, wastafels en toiletten zijn er te zien. Deze gewezen olietanker werd in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog door een torpedo van een Duitse onderzeeër tot schroot herleid.

Tip 3: Vliegwrakken spotten

Airplaine Wrecks, is één van de duikattracties die tot de verbeelding spreekt. Het is niet alledaags dat je vliegtuigen op de zeebodem spot om een kunstmatig rif te creëren. Orkaan Lenny splitste in 1991 een DC3 in twee, waardoor duikers nu meer delen van het vliegtuig kunnen ontdekken. Een anders vliegtuig S-11 is in 2004 gezonken en is het nieuwe rif van de twee. Afgezien van de neus is dit vliegtuig nog volledig intact. Met andere woorden kan je nog binnen in het vliegtuig gaan en kennis maken met de nieuwe tropische vis bewoners.

Tip 4: Serito Pinnacle, het meest bewaarde geheim van Aruba

Serito Pinaccle is gelegen aan de zuidkant van Aruba. Het staat door de duikgemeenschap bekend als het beste bewaard geheim van Happy Island. Serito is alleen maar toegankelijk via een privécharter omdat dit een site is die alleen bekend is bij de eilandbewoners. Het rif is volledig onaangeroerd en ongerept. Mond-aan-mond rondvraag doet soms wonderen om er te geraken.

Tip 5: Jane Sea Wreck, omringd door barracuda

Jane Sea Wreck, een betonnen vrachtschip, zit bijna dertig meter onder water. Het gigantische vrachtschip heeft laadruimten die wachten om te worden ontdekt. Manta roggen en barracuda’s zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. De tocht naar het rif duurt 50 minuten.

Kortom; genoeg reden om een duikvakantie te boeken naar Aruba. Ga snel voor de beste vakanties naar FTI Reizen of Goedkoperondreis.com.

You may also like...