Aruba

Steden in Aruba

Aruba is een eiland dat wordt gedomineerd door toerisme en heeft veel verborgen steden die het bezoeken waard zijn. De meeste mensen zullen zich beperken tot de populaire steden zoals Oranjestad en Palm Beach, maar er zijn veel meer plaatsen die het verkennen waard zijn. Hieronder volgen een paar steden op het eiland Aruba.

San Nicolas – San Nicolas ligt aan de oostkust van het eiland en is bekend om zijn skyline en vrolijke, tropische vuurtorens. Er zijn veel leuke winkels, stranden en een lokale markt waar bezoekers onbekende Arubaanse delicatessen kunnen proberen.

Paradera – Paradera is een rustige stad in het noorden van het eiland. Hier vind je kleurrijke koloniale gebouwen, goede restaurants, vlakbij het Alta Vista gebied en stranden.

Santa Cruz – De stad Santa Cruz is een van de oudste dorpen op het eiland en staat bekend om deze prachtige kathedraal. Er zijn ook veel antiekwinkels, eenvoudige restaurants, een paar bars en gezellige terrasjes.

Rooi Afo – Hoewel Rooi Afo een eenvoudig dorp is, is het de thuisbasis van de Arubaanse roei- en kanoclub. Er zijn een prachtige oceaanboulevard, diverse stranden en de mooiste stranden ter wereld.

Hooiberg – Hooiberg is een rustig dorp in het centrum van Aruba. Het bekendste kenmerk is de lokale Hooiberg berg, die het beroemdste standbeeld op het eiland is. Er zijn veel mooie winkels, kunstgalerijen en terrassen om te genieten van de omgeving.

Aruba heeft veel mooie steden, met een unieke cultuur en omgeving. De bekendste stad is Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, waar u de lokale Hooiberg berg vindt. Het beroemde standbeeld bevindt zich hier, evenals talloze winkels, kunstgalerijen en terrassen, waar u van de omgeving kunt genieten.

Een andere bekende stad is San Nicolaas. Deze stad is de tweede stad van het eiland en is beroemd om zijn winkels, restaurants, bars en het sprankelende Aruban rum. Er is ook een befaamde openluchtmuzeum, waar u meer kunt leren over Aruba’s lokale geschiedenis en cultuur.

Santa Cruz is een andere stad met veel karakter. Het is verbonden met Oranjestad door het “brugdak”, waar u kunt genieten van de prachtige Arubaanse zonsondergang. Hier vindt u ook een fijne selectie restaurants en bars.

Verder is er nog Paradera, een kleine stad met een heleboel fascinerende bezienswaardigheden. Het wordt beschouwd als de landelijke stad van Aruba en is de thuisbasis van veel bedrijven en lokale winkeltjes. Ook is het een geweldige plek om lokale Arubaanse culinaire specialiteiten te proeven.

Aruba is een prachtig land met veel steden die sfeer uitstralen. Er is voor ieder wat wils – of het nu gaat om het bewonderen van de lokale Hooiberg berg of het proeven van de wereldberoemde Arubaanse rum!

Steden in Aruba zijn een belangrijk onderdeel van de eilandcultuur. Van het ongerepte Noorden tot het zonnige Zuiden, je kunt er authentieke Caribische steden vinden die de kenmerkende sfeer uitstralen. Iedere stad heeft zijn eigen kenmerken en culturele rijkdom. Bezoek Oranjestad voor een dagje winkelen op de gekleurde bazaars, of bewonder de prachtige verborgen baai van Paradera. Een ander must-see locatie is Hooiberg, waar je vanaf de top adembenemende uitzichten hebt over het hele eiland. Maar ook de wereldberoemde Arubaanse rum is een must-try. Breng een bezoek aan de Balashi brouwerij en verbaas je over de smaken die je proeft. Waar je ook bent, je zult er mooie en vriendelijke mensen tegenkomen die je een warm welkom schenken, wat maakt dat Aruba een ideale bestemming is – boordevol avontuur!

You may also like...